Ga voor duurzaamheid en stijl met de nieuwe SAMMANLÄNKAD solar cell lampen van IKEA en Little Sun

24 april 2023

Duurzaamheid is een van de belangrijkste aandachtspunten van IKEA en de laatste toevoeging aan hun collectie, de SAMMANLÄNKAD solar lampen, bewijst dat opnieuw. IKEA heeft samengewerkt met Olafur Eliasson's sociale onderneming Little Sun om twee nieuwe solar cell lampen te creëren die ontworpen zijn om zonne-energie voor meer mensen toegankelijk te maken.

Deze lampen, die door zonne-energie worden aangedreven, zijn een stap in de goede richting om de voordelen van zonne-energie te onderzoeken en te bevorderen. De SAMMANLÄNKAD collectie introduceert ons tot de voordelen van een duurzame levensstijl met stijlvolle en praktische verlichtingsopties.

SAMMANLÄNKAD betekent "verbonden" in het Zweeds en deze kleine verlichtingscollectie laat ons kennismaken met de voordelen van het omarmen van een door zonne-energie aangedreven levensstijl. De collectie bestaat uit twee LED-lampen die beide worden aangedreven door zonne-energie en zijn bedoeld om nieuwsgierigheid naar zonne-energie te wekken en eerlijke energieverdeling te promoten.

De LED solar tafellamp is geïnspireerd op de zon en de rotatie van de aarde. Het heeft een ontwerp dat lijkt op een stralende halve bol. Om de gelijkenis met de zon te verbeteren, wordt de lichtbron weerspiegeld door een spiegel, waardoor er een heldere gloed ontstaat.

Voor buitengebruik biedt de compacte draagbare lamp een praktische oplossing. Het kan gemakkelijk worden opgehangen of vastgehouden met behulp van een gele band en wordt opgeladen tijdens daglichturen.

Duurzaamheid is niet alleen belangrijk voor de planeet, maar het kan ook stijlvol zijn. De SAMMANLÄNKAD collectie is daar een perfect voorbeeld van. Dit is een geweldige toevoeging aan IKEA's inzet voor een duurzamere toekomst.

Over ons

Ontdek het uitgebreide IKEA internetarchief, inclusief alle limited edition producten, waar je een schat aan inspirerende interieurideeën, praktische oplossingen en innovatieve ontwerpen kunt vinden.

Collecties