Creëer een serene sfeer thuis met de nieuwe BASTUA-collectie van IKEA en Marimekko

24 april 2023

Als je van Scandinavische interieurs en design houdt, dan heb je geluk: IKEA heeft een nieuwe limited edition-collectie gelanceerd in samenwerking met Marimekko, het beroemde Finse designhuis. De BASTUA-collectie is geïnspireerd op Scandinavische saunarituelen en weerspiegelt de eenvoudige schoonheid van de natuur.

De patronen in deze collectie zijn geïnspireerd op de rabarberplant die naast saunahutten in Finland groeit en op grafische elementen die doen denken aan de Finse sauna. Het glaswerk, textiel en meubilair in deze collectie zijn geïnspireerd op boomstammen en de zon die weerspiegelt in het water. Een van de meest opvallende stukken uit de collectie is de LED-lantaarn, die een minimalistische en serene sfeer creëert in huis.

"We wilden een collectie creëren die de rustgevende en meditatieve sfeer van de Finse sauna viert en tegelijkertijd de eenvoudige schoonheid van de Scandinavische natuur weerspiegelt", zegt een woordvoerder van IKEA. "De BASTUA-collectie is een eerbetoon aan deze prachtige tradities en de tijdloze esthetiek van Scandinavisch design."

Mis deze limited edition-collectie niet en koop deze vanaf 1 maart alleen in de winkel. Haal de rustgevende en meditatieve sfeer van de Scandinavische sauna in huis met de BASTUA-collectie van IKEA en Marimekko.

Over ons

Ontdek het uitgebreide IKEA internetarchief, inclusief alle limited edition producten, waar je een schat aan inspirerende interieurideeën, praktische oplossingen en innovatieve ontwerpen kunt vinden.

Collecties